Tingsås Hembygdsförening

Program under konst och hembygdsrundan 2017.

42. Tingsås Hembygdsgård, Växjövägen 37 ”Fotbollen i Tingsryd” Försäljning av nya årsböcker (kontant   betalning).
43. Tina Fransson, Ängsvägen 4 Silversmide, smycken av egen design. www.lysdesigns.se
44. Sofias Möbeltapetsering, Dackegatan 44 Öppet hus i tapetserarverkstaden. Visar traditionella metoder inom möbeltapetseraryrket. www.sofiasmobeltapetsering.se

Hembygdsgården
Kvinnohistorier
Matlagning

Tingsås Hembygdsförening
Tingsryds kommun

är en av de föreningar som samlar på berättelser. Berättelser om människorna bakom föremålen i hembygdsgården och berättelserna om föremålen.

Vår hembygdsgård finns inne i Tingsryd på Växjövägen. Det är en mangårdsbyggnad som står kvar där den en gång byggdes. Däremot är lagård, uthus och åkrar borta och bebyggda av hyreshus. Det är bara boningshuset och några äppleträd kvar men det är fullt tillräckligt för att bygga en historia.

Vill Du veta mer om Tingsås Hembygdsförening kan Du öppna vår hemsida.