Södra Sandsjö Hembygdsförening

Program under konst och hembygdsrundan 2017.

39. Hembygdsgården i Dångebo Lotteri, kaffe och kringlor säljes.
      Krukmakeri LA, Iren och Lennart Ahlqvist, keramik, salva och cerat. Sylvia Nordlund, måleri och kol.
40. Lilla Stugan vid Hembygdsgården, bakning i stenugn. Endast lördag.
41. Dalgångsstugan i Konga visas Se unik backstuga. Lotteri, försäljning av kringlor.

Oséenska gården
Gropanässtugan

Södra Sandsjö Hembygdsgård.

Oséenska gården.
Hembygdsgården uppfördes år 1818 av pastor Bengt Oséen. Gården var i släktens ägo till 1958. Då den donerades till vår Hembygdsgård.

Något om vår verksamhet:
Den 6 juni hissar vi flaggan på Hembygdsgården. Medhavd frukost och fin samvaro. Årets stora begivenhet är midsommarafton. Dans kring majstången, folkdans, musikunderhållning, temautställning, servering m.m.
Ängsslåtter sista onsdagen i juli månad med slåttergröt och kaffe.
Byavandring. Syftet är att sprida kunskap om hembygden.
Vi deltar också i Konst- och hembygdsrundan första helgen i september månad.
Under juli månad är det öppet i Hembygdsgården söndagar kl. 14.00 – 17.00. Vi har olika teman och våffelservering. Då kan man också studera byggnaderna och samlingarna.
Föreningen äger flera intressanta byggnader, bl.a. Gropanässtugan, en prästgård med anor från 1600-talet och Dalgångsstugan vid Ronnebyån, en autentisk backstuga från 1800-talet.
Om ni vill besöka Hembygdsgården övriga tider, hänvändelse till tfn. 0477/16201 eller 0477/16620.

Mer om föreningen på vår hemsida: http://www.sodrasandsjohf.se/