Greenleaves Andersson

Foto

Dunshult Grönalund
362 95 URSHULT
0735-890854
greenleaves.andersson@telia.com
www.greenleaves.se

Fotoutställning, diktläsning, trädgårdsvandring

För mig började min bana inom fotografering med en Kodac Instamatic, när jag var i tjugoårsåldern, vilket är länge sen. Säkert har du haft en sådan eller i alla fall hört talas om den. Fyrkantiga bilder med väldigt få eller inga finesser.
Det spelade mig ingen roll, jag fotograferade min nyfödda dotter, vår semester m.m. Så köpte jag en Pentax systemkamera och livet med kameran tog ett väldigt språng. Närhet och distans, olika val och jag kunde påverka bilden, ge mig själv mer möjligheter att vid olika tillfällen fotografera. Då kom naturen närmare, med blommor och vatten, skog och hav.
Genom åren har jag varit med i en fotoklubb, där vi även framkallade själva i svartvitt. Något jag kanske tar upp igen. Jag har bytt systemkameror från Pentax till Ricoh, från Ricoh till Pentax igen och nu har jag både en Pentax (ej digitalkamera) en Nikon och en Canon. För mig är det systemkamera i manuellt läge som gäller. Där är det valen som jag som fotograf har när jag kan använda tekniken för att bland annat ställa in ljus och tid som ger så mycket mer.
Dock är jag ingen tekniknörd bör erkännas.
Numera är det övervägande Naturen och arkitektur som hamnar i min kamera men där finns plats för det mera privata med barnen, barnbarnen och övriga livet också.
Det som ger mig inspiration är bland annat, ett morgonljus, en vy, solens spegel, färgkontraster och det lilla i det stora. Vi bor i ett magiskt land där paradiset råder. Det vill jag gärna visa med min kamera.