Annika Grünwaldt Svensson

Akvarell, måleri, skulptur i blandteknik

Ställer ut i Älmeboda kyrka i Rävemåla, Kyrkogatan
annika.svensson@kulturparkensmaland.se

Född: 1972 i Urshult, Tingsryds kommun
Utbildning: Bild och Form på Kronobergs folkhögskola.
Mitt bildskapande är inspirerat av den traditionella bildvärlden. Det är helt och hållet föreställande men aldrig helt och hållet realistiskt. Jag vill ge betraktarna fönster mot andra världar och om möjligt förgylla deras dag en smula. Målet med mina bilder är att skapa glädje men också nya tankar och idéer. Jag arbetar mest i olja men provar ständigt nya tekniker och blandar dem alla efter behov.
Motiven sträcker sig från mindre oljor föreställande små djur, möss, grävlingar m.m. i förmänskligade miljöer över rena sagoillustrationer till surrealism i blandteknik och parafraser på äldre måleri.

Har bland annat ställt ut på: Galleri Småland, Alvesta Galleri Greger, Stockholm Galleri Skåne, Mörarp 2009 Heimatmuseum , Graal-M?ritz, Tyskland 2010 Emmaboda Konstförening 2011 Galerie NeijereHuus, Hersiwil, Schweiz 2014
Andra arbeten: Modell av festvåningen på Kronobergs Slott 1559, visas på Kronobergs Slottsruin sommartid. Utförd på uppdrag av Smålands Museum 2010.
Illustrationer i boken Sven Sederströms Sagor. Utgiven av Sagomuseet i Ljungby 2010. Illustrationer till boken ”Benjamins Abenteuer, Die Geschichte einer Freundschaft” av Karin Norup, utgiven i Schweiz 2014.
Målningar och skulpturer till utställningen ”Blod” på Kulturparken Småland. En utställning om vampyrer, varulvar och andra väsen i folktron, då och nu. 2013. I år visar jag även skulpturer i blandteknink av plast, polyester, glas, textil mm.

Oljemålning

Skulptur

Skulptur